گسترش بهره گیری از تکنولوژی پیش ساخته سازی در صنعت ساختمان
صنعت ساختمان سازی امروزه به سرعت در حال رشد است و در سال های اخیر شاهد گسترش بهره گیری از تکنولوژی پیش ساخته سازی در صنعت ساختمان بوده ایم. بسیاری از تغییرات تکنولوژیکی صنعت ساختمان در طول ۱۰ سال گذشته به وجود آمده اند و در نتیجه کیفیت زندگی به واسطه بهره گیری از این تکنولوژی ها بالا رفته است. ساختمان های پیش ساخته (PEB) یکی از تکنولوژی هایی است که اخیرا در صنعت ساخت و ساز به کار گرفته شده و دید افراد نسبت به آن تغییر پیدا کرده است. تکنولوژی PEB ویژگی های جذاب متعددی را برای مشتری فراهم کرده و نیازهای کارفرما را به سرعت پاسخ می دهد.
تکنولوژی سازه های پیش ساخته به لحاظ هزینه و زمان مقرون به صرفه بوده که به صورت مستقیم بر رضایت مشتریان تاثیرگذار است. تکنولوژی PEB برای سازه های فولادی انعطاف پذیری در طراحی را به همراه دارد که مهمترین اصل در صنعت ساختمان می باشد .چرا که هیچ سازه دیگری چنین امکانی را در اختیار نمی گذارد.
امروز تولیدکنندگان متعددی در این زمینه در عرصه صنعت ساختمان فعال هستند که از نرم افزارهای متنوع برای تامین اهداف طراحی استفاده می کنند. فرآیند طراحی به واسطه بهره گیری از نرم افزارهای مختلف مانند MBS، نرم افزار Staad Pro و یا اتوکد و غیره تکمیل می گردد. این تغییر تکنولوژیکی انجام فعالیت های متعدد در صنعت ساختمان را بسیار ساده تر کرده است.
ساختمان های پیش ساخته برای کارفرمایان منجر به صرفه جویی در هزینه ها و زمان می شوند. بعلاوه این سازه ها در برابر شرایط زلزله مقاوم بوده و بسیار با دوام هستند. تکنولوژی پیش ساخته سازی در گذشته به صورت محدود کارایی داشته اما امروز از این نوع سازه ها تقریبا در همه زمینه ها در صنعت ساختمان بهره گرفته می شود.
PEB امروزه برای انواع مختلف سازه ها از ساختمان های مسکونی چند طبقه گرفته تا سازه فولادی آسمان خراش ها کاربرد دارد. گسترش بهره گیری از سازه های فولادی به دلیل ویژگی های جالب توجه سازه های پیش ساخته می باشد. فرآیند بهره گیری از سازه های سنتی بسیار زمان بر بوده و بنابراین بسیاری از افراد سازه های پیش ساخته را چه برای پروژه های خصوصی و چه پروژه های دولتی انتخاب می کنند.
با افزایش جمعیت و گسترش اقتصاد، تقاضای بیشتری برای مسکن در جامعه به وجود آمده است. ایده بهره گیری از ساختمان های پیش ساخته به صورت گسترده ای امروزه در جهان به کار گرفته می شود و نمونه های متعدد و موفقی از بهره گیری از این سازه در آمریکا و استرالیا وجود دارد. این سازه ها امروزه در اروپا نیز به آرامی در حال گسترش هستند. سازه های پیش ساخته ۴۰ درصد سریع تر نسبت به سیستم آجر و ملات سنتی به نتیجه می رسند. در کشور هند پیش بینی شده است که میزان رشد بهره گیری از سازه های پیش ساخته از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ به حدود ۱۱٫۶۳ درصد برسد.
منبع: epackpolymers.com